Nieuwe standaard: Ultimate Signing™

De fabrikanten in de VNVF hebben recent besloten om met ingang van april 2016 gezamenlijk een nieuwe standaard voor verkeersborden in te voeren: ULTIMATE SIGNING™. De Vereniging Nederlandse Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) kiest voor een nieuwe standaard voor verkeersborden en voldoet daarmee aan optimale eisen voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid. De ontwikkelingen op het gebied van productiemethoden zorgen in 2016 voor een nieuwe productiemethode voor verkeersborden: Ultimate Signing™.

Ultimate Signing™ staat voor Kwaliteit, Veiligheid en Duurzaamheid en is hét instrument voor integraal beheer van onderhoud én kosten, met meerjarige zekerheid via contract.

• Kwaliteit: De afnemer krijgt 20-jaar garantie op de borden. De lagere vervangingsfrequentie zorgt tevens voor een kostenbesparing, mede door toepassing van een extra beschermingslaminaat.
• Veiligheid: De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken.
• Duurzaamheid: Ultimate SigningTM borden worden op de meest duurzame manier geproduceerd. Wanneer een bord bestaat uit een duurzame drager én een duurzaam beeldvlak dan is er sprake van een Ultimate Signing™ bord.

Met een Ultimate Signing™ bord heeft de wegbeheerder het A-merk onder de verkeersborden in handen. Medio 2016 wordt de nieuwe standaard voor verkeersborden gezamenlijk door alle VNVF-leden ingevoerd.

Tenslotte worden de borden met invoering van eind 2016  voorzien van sensoren: dan worden de borden ‘intelligent’ en spreken wij van “Smart Ultimate Signing”.

bordensticker