Succesvolle Dag van de Bouw – Ondertunneling van de A2 in Maastricht

Op zaterdag 13 juni was het weer zover, de jaarlijkse Dag van de Bouw. Tijdens deze dag zette ook bouwer Avenue 2 en projectbureau A2 Maastricht de hekken open. 9700 geïnteresseerden namen een kijkje achter de schermen.

Bij A2 Maastricht liepen de bezoekers ondergronds, waar straks de auto’s door de Koning Willem-Alexandertunnel zullen rijden. Ook maakten ze kennis met de voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting.

Dit jaar liep de wandelroute van ongeveer 4,5 km door de bovenste tunnelbuizen. Dat zijn de buizen waar u straks doorrijdt als u in het noorden of zuiden van de stad moet zijn. Via de onderste tunnelbuizen rijdt u richting Luik of Eindhoven. Het was dan ook een van de meest gestelde vragen: “Waar loop ik nu?”

De bezoekers liepen over het eerste asfalt, waarbij o.a. de betonnen barriers en vluchtdeuren te zien waren. Buiten stonden verschillende machines, die nu bijvoorbeeld worden ingezet voor het werk aan de wegaansluitingen van de tunnel.

Verder was er dit jaar veel aandacht voor het ontwerpen, monteren en testen van alle installaties die straks nodig zijn om de tunnel dagelijks en veilig te kunnen gebruiken.

Brimos was als medesponsor en leverancier van onder andere de bewegwijzering ook aanwezig tijdens deze succesvolle dag.

Meer informatie over dit uniek tunnelproject vindt u op www.a2maastricht.nl

dag van de bouw

Dag-van-de-Bouw