Duurzame verkeersborden

Het gebruik van hernieuwbare, biobased grondstoffen, wordt steeds belangrijker. Ook in de wereld van verkeersmaterialen neemt de vraag naar duurzame alternatieven toe. Om deze reden zijn wij op zoek gegaan naar het beste alternatief voor aluminium.

Met rijstvlies heeft Brimos hét antwoord op uw duurzaamheidsvraag.

Wilt u meer weten over Brimos rijstvlies?

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Brimos - 100% circulair

Het materiaal ligt bij ons in verschillende diktes op voorraad waardoor wij snel kunnen leveren tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Het materiaal is bestand tegen het Hollandse weer.

Het duurzame rijstvlies (verkeers)bord van Brimos wordt bij recycling zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen aan het bestaande productieproces toegevoegd.Hier is geen additionele warmte / verhitting voor nodig. Dit maakt het  product 100% circulair.

De basisgrondstof rijstvlies, ook wel rijstkaf genoemd, is de oneetbare schil van de gedroogde rijstkorrel welke wordt verwijderd. Deze rijstvliezen werden eerder als afval beschouwd, maar hebben nu een tastbare financiële waarde voor de plaatselijke boeren. Voor de productie van ons plaatmateriaal wordt dus gebruik gemaakt van natuurlijke restproducten die niet ten koste gaan van extra landgebruik. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere biobased materialen. 

Duurzame verkeersborden passen in de beoogde routekaart van een biobased economie

We geven u graag een passend advies.

Postadres / Bezoekadres

Contact

Brimos masten

3e Industrieweg 10
8051 CL
HATTEM

Vasco da Gamastraat 33
7825 VJ
EMMEN

Duurzaamheidkwaliteit en tegen de beste condities

Al onze verkeersborden worden voorzien van een geprinte signface op een klasse 3 retro-reflecterende folie. Er worden inkten gebruikt zonder oplosmiddel en zijn daardoor veel minder belastend voor het milieu dan zeefdruk of andere printtechnieken. Na het printen wordt de signface voorzien van duurzaam laminaat. Dit laminaat beschermt de print van het bord. Graffiti, stift, stickers en vuil zijn eenvoudig te verwijderen met een zachte doek met hierop wat verdund reinigingsmiddel. 

Download brochureVraag vrijblijvend advies aan
>><<Vraag vrijblijvend advies aan!
of download brochure
Download de refentie

Fiberplast in samenwerking met Brimos

Ontdek hoe er in samenwerking met Fiberplast Group een 100% circulair verkeersbord is ontwikkeld.