Verkeerssituaties rond scholen onveilig

Verkeers(on)veiligheid rondom scholen. Het is een groot probleem voor veel scholen en gemeenten. Heeft u ook een verkeersonveilige school? HR Groep en Brimos werken graag samen met u aan een oplossing op maat.

Het is bekend dat rondom scholen nog veel kan en moet verbeteren, maar de getallen uit het onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Veilig Verkeer Nederland (VVN) zijn schrikbarend. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 83% van de basisscholen een onveilige schoolomgeving heeft. 58% geeft aan dat gevaarlijke situaties ontstaan bij het halen en brengen van de leerlingen. Ook het aantal kinderen dat jaarlijks in het ziekenhuis belandt door een ongeval liegt er niet om.

HR Groep en Brimos ondersteunen de VVN Campagne “Help ze oversteken” voor verkeersbrigadiers dan ook van harte. Sinds 2014 werken HR Groep en VVN samen aan de Verkeersveilige schoolzone, waar de verkeersbrigadier onderdeel van uitmaakt.

Pierre pencil twee

 

Oplossing vraagt om integrale aanpak
Iedere omgeving vraagt om een eigen integrale aanpak. HR Groep en Brimos bieden na een kritische analyse maatwerkoplossingen voor iedere schoolomgeving. We houden de openbare ruimte tegen het licht en brengen knelpunten in kaart. Geadviseerde maatregelen beperken zich niet tot de inzet van fysieke producten zoals onze opvallende Pierre Pencil© meubilair lijn. Door onze samenwerking met VVN kunnen maatregelen ook worden gevonden in verkeerseducatie, de inzet van verkeersbrigadiers, incentives om de kinderen op de fiets te krijgen en inzet en expertise van VVN.

Er zijn vele initiatieven gaande, door kennis en expertise te bundelen kunnen we de kinderen helpen over te steken.

Helpt u mee aan verkeersveiligheid rondom uw school?
HR Groep en Brimos zetten zich in voor verkeersveilige schoolzones. Graag werken wij ook samen met u aan het vergroten van de verkeersveiligheid rondom uw school. Wilt u meer informatie of advies? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om het concept van de “Verkeersveilige schoolzone” aan u toe te lichten. Voor meer informatie mailt u naar info@brimos.nl of neemt u contact met ons op via T.038-4442333.

pierre pencil